F. E. Sillanpään Seura ry

Matkapuhelin:
Vilho Ponkiniemi puheenjohtaja 050 5922 796 / Eija Anttila sihteeri 040 0703026

Toimiala:
Yhdistykset / Seurat / Järjestöt / Kulttuuritoiminta
Osoite:
Kyrönsarventie 6
39100, Hämeenkyrö
etsi kartalta >>
Internet:
https://sites.google.com/fesillanpaanseura.org/fesillanpaanseura
Sähköposti:

Lisätietoja:

Frans Emil Sillanpää (1888-1964) on ainoa suomalainen kirjailija, jolle on myönnetty Nobelin kirjallisuuspalkinto. Palkinnon hän sai vuonna 1939 ”syvällisestä ymmärtämyksestään maansa maalaisväestöä kohtaan ja siitä ihastuttavan taiteellisesta tavasta, jolla hän kuvasi heidän elämäntapaansa ja heidän luontosuhdettaan”.


Frans Emil ”Eemeli” Sillanpää syntyi 16.9.1888 Hämeenkyrön Kierikkalassa. Hän oli iäkkäiden vanhempiensa Henrik ”Pransu” Koskisen ja Loviisa Vilhelmiina ”Miina” Mäkelän ainoa eloonjäänyt lapsi. Eemeli eli onnellisen ja turvatun lapsuuden synnyinkodissaan Myllykolussa.


Myllykolun ja Töllinmäen museoiden mobiiliopas

F. E.  Sillanpään Seura on julkaissut yhteistyössä Hämeenkyrön kunnan kanssa eMuseo-mobiilioppaan, josta  löytyy oppaat Nobel-kirjailijamme F. E. Sillanpään syntymäkotiin Myllykoluun sekä nuoruudenkotiin Töllinmäkeen. Lisäksi mobiilioppaassa on tietoa Sillanpään elämänkaaresta sekä häneen liittyvistä nähtävyyksistä Hämeenkyrössä.

Mobiilioppaassa on valittavissa myös englannin kieli.Nuoruudenkoti Töllinmäki

Töllinmäki on F.E. Sillanpään nuoruudenkoti Hämeenkyrön Heinijärven kylässä. Töllinmäen kamarissa Sillanpään kirjoitti esikoisensa, ympäröivästä maisemasta ja tapahtumista virikkeensä saaneen teoksen Elämä ja aurinko (1916).


Hakemistotietoja ei saa käyttää markkinointiin.
Design © Hi-Vision Oy 2023